12 Mart için Milli Eğitim'den Anlamlı Kutlama

12 Mart için Milli Eğitim

Eğitimci-Yazar ADEM ÇEVİK, Gönen'de

İstiklal Marşımızın, T.B.M.M.’nde kabul edilişinin yıldönümü 12 Mart tarihi için Gönen’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bir dizi etkinlik hazırlandı ve uygulamaya konuldu.

                Eğitimci-Yazar kimliği ile tanınan ve öğrencilere yönelik konferans ve çalışmalarıyla ülkemiz genelinde tanınan kimlik sahibi Adem Çevik, Kahramanmaraş’tan gelerek ilçemizde 2 ayrı oturumda öğrencilere hitap ederek Mehmet Akif ve O’nun dünyasını anlattı.

                Özel bir eğitim kurumunda öğretmenliğe devam eden Adem ÇEVİK’in yayına hazırladığı “Vatana Adanan Ömür : MEHMET AKİF” adlı eser geçen ay içinde ilçemizdeki 11. Sınıf öğrencileri adedince satın alınarak öğrencilere dağıtımı yapılmış, üniversite ve yeni bir hayat eşiğindeki büyük bir öğrenci kitlesine kazandırılmış, kitabın böylelikle yazarı henüz hitap etmeden okunması sağlanmıştı.

                10 Mart 2014 Pazartesi günü de yazarımız Âdem Çevik, hedef kitlesi öğrencilerle buluşması sağlanarak kitabın içeriğinde olduğu gibi çok yönlü şekilde anlatılan fikir, düşünce, edebiyat ve aksiyon adamı Mehmet Akif, ülkemiz geleceğinin aktörlerine tanıtılmaya çalışıldı.

                Konuşmasında çok yönlü olarak kişiliği, edebiyatçı kimliği, fikir ve aksiyon adamı, inanç insanı, örnek ve model bir Müslüman tipi olarak yer verdiği Mehmet Akif’i geleceğin nesline detaylandırarak ve örneklendirerek anlatan Eğitimci-Yazar Adem Çevik, Peygamber Efendimizden de paralellik kurarak konuşmasını renklendirdi. Vurgularıyla dikkat çeken konuşması ilgiyle izlenen Eğitimci-Yazar Adem Çevik’e konferansı bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz tarafından günün anısı olması bakımından çiçek buketi, Gönen İğne oyası ve Göneni anlatan kitap dizisi hediye edildi.

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı